053 431 10 60

Collectief Leiderschap

Leiderschap gaat over commitment, moed en de bereidheid om iets aan te gaan. Leiderschap gaat niet over “de baas zijn”.

Onze koning Willem Alexander sprak op 30 april 2013 de wijze woorden: “Een Volk kan wel zonder koning, maar een koning niet zonder Volk”. De rol van het management is in onze opvatting vooral een dienstbare rol. Een directieteam of een managementteam zal natuurlijk richtinggevend moeten zijn, maar heeft vooral ook als taak ervoor te zorgen dat de mensen in de organisatie gewoon hun werk kunnen doen; dat ze met hun vakmanschap in kunnen zetten en niet worden afgeleid of tegengewerkt. Wij noemen dat faciliterend leidinggeven.

Van Goed naar Geweldig

P&A Talentontwikkeling heeft in de afgelopen jaren een geheel eigen visie en aanpak ontwikkeld om managementteams te begeleiden op hun reis van Goed naar Geweldig. Hieronder lees je wat de belangrijkste uitgangspunten zijn van waaruit wij werken:

Voorbeeldgedrag aan de top

Als management- of directieteam vervullen jullie een belangrijke voorbeeldfunctie. Als jullie als team laten zien dat je jezelf ontwikkelt dan heeft dit veel invloed op de rest van de organisatie. Pas daarna mag je ook iets verwachten van de rest van de mensen in de organisatie.

Eerst het Wie dan het Wat

Onze vertrekpunt is: “Eerst het Wie, dan het Wat”. Door te investeren in de onderlinge relaties binnen het directie- of managementteam ontstaat er meer wederzijds vertrouwen en openheid. Hierbij spelen gedeelde waarden een grote rol (Management by Values) want in een goed team zijn niet de mensen de baas, maar de collectieve waarden.

Faciliterend leidinggeven

P&A Talentontwikkeling inschakelen betekent dat je kiest voor een faciliterende stijl van leidinggeven. In zes punten uitgewerkt betekent dit:

1. Duidelijkheid scheppen over de gewenste resultaten
2. De juiste persoon voor de job
3. Zorgen dat mensen zich verantwoordelijk voelen
4. Besluiten nemen op basis van collectieve waarden
5. Kaders geven en ruimte bieden
6. Faciliteren op maat

Leiderschap is lef tonen

Het woord “Leiden” is afkomstig van het indo-europese woordt Leith. Dit betekent letterlijk: over de drempel stappen. Een sterk managementteam is in staat om gezamenlijk over de drempel te stappen, om lef te tonen. Om voor te gaan.

We stippelen graag met jouw team een route uit om meer en meer vanuit een collectieve visie op leidinggeven op te treden. We helpen de collectieve waarden boven water te krijgen, bouwen samen aan een visie op leiderschap en het belangrijkste nog: we zorgen er voor dat dit alles wordt gekoppeld aan concreet (collectief) leiderschapsgedrag. Zodat men ook ziet dat er wat gebeurt. Zodat jullie daadwerkelijk voorgaan in deze boeiende, steeds veranderende wereld.

Training: Leren door te doen

P&A Talentontwikkeling inschakelen betekent: leren door te doen. Geen powerpoint, maar actieve werkvormen waarbij onze trainers de leden van het team duidelijk de spiegel voor weten te houden. Soms confronterend, maar altijd in een positieve sfeer. Soms speels, soms serieus, maar altijd gericht op concreet resultaat.

Graag werken we voor jouw specifieke vraag een voorstel uit om te zorgen dat je krijgt wat je wilt; een sterk team met een collectieve visie op leiderschap plus een eenduidig optreden naar de rest van de organisatie. Een voorbeeld voor de rest. 

Vrijblijvend offerte aanvragen

Schrijf je in voor de P&A Booster!

Privacy voorwaarden

Contactgegevens

P&A Talentontwikkeling
Oldenzaalsestraat 1200 
7524 RJ Enschede

053 431 10 60
info@talentontwikkeling.com

KvK 08 11 66 53

twitter linkedin