053 431 10 60

!! Bestseller !! Hét boek over Eigenaarschap: 'Wie zorgt dat het goed komt?' Bestel nu (€ 20,-)

Hoe werkt het in de praktijk?

Een Serious Game verloopt volgens een format bestaande uit drie rondes:

  1. De spelers (minimaal 1, maximaal 8) krijgen via Audio en/of Video startinformatie aangereikt. Op basis hiervan kunnen ze gericht zoeken naar aanvullende informatie. Op basis van de gemaakte keuzes en de analyse van de verkregen aanvullende informatie wordt er gevraagd om een of meerdere besluiten.
  2. In ronde 2 worden de effecten van het genomen besluit duidelijk en is er nieuwe informatie voorhanden op basis waarvan een nieuwe analyse moet worden gemaakt en er gevraagd wordt om nieuwe beslissingen.
  3. De derde ronde is de laatste ronde, waarbij de laatste beslissingen moeten worden genomen op basis van nieuwe informatie en de effecten van de genomen besluiten uit ronde 2.

Afhankelijk van de doelen van het “gamen” kan er tijdens het spel na iedere ronde worden gereflecteerd of aan het einde. P&A talentontwikkeling heeft meerdere scenario’s uitgewerkt die variëren in moeilijkheidsgraad en verschillende oefendoelen hebben.

Het onderwerp, de content van de Game is verschillende. Afhankelijk van de doelstellingen. We hebben inmiddels 10 varianten ontwikkeld en er volgens steeds meer. Bovendien kunnen we een game op maat ontwikkelen.

Games voor meerdere spelers:

Gericht op informatieverwerking, analyseren, gezamenlijke beeldvorming, communicatie, coördineren en afstemmen, kritisch afwegen en beslissen, scenariodenken en omgevingsmanagement.

Games voor één persoon:

Gericht op informatieverwerking en beeldvorming, analyse, omgaan met dilemma’s, scenariodenken en crisisbesluitvorming.

Schrijf je in voor de P&A Nieuwsbrief

captcha 

Contactgegevens

P&A Talentontwikkeling
Oldenzaalsestraat 1200 
7524 RJ Enschede

053 431 10 60
info@talentontwikkeling.com

KvK 08 11 66 53

twitter linkedin
 

 

Cookies
Wij maken gebruik van cookies op onze website om ervoor te zorgen dat je onze website optimaal kunt gebruiken. Meer informatie