053 431 10 60

!! Bestseller !! Hét boek over Eigenaarschap: 'Wie zorgt dat het goed komt?' Bestel nu (€ 20,-)

Serious Gaming

Een Serious Game is een spel waarbij het primair niet om het vermaak gaat, maar om bijvoorbeeld beter te leren samenwerken, nieuwe kennis en inzichten op te doen, visie te ontwikkelen etc. Serious Gaming kan verschillende vormen hebben. Het kan door middel van een bordspel in combinatie met informatiekaartjes, maar het kan ook via rollenspelen of door middel van interactieve multimedia-tools.

De bedoeling is altijd om spelenderwijs te ontwikkelen. Het spelelement is bedoeld om even los te komen uit de eigen vaste patronen, out of the box te kunnen denken, de ruimte te krijgen om te experimenteren en de mogelijkheid voelen om fouten te maken. Daarmee is Serious Gaming een zeer effectief hulpmiddel. Deelnemers ervaren tijdens het ‘gamen’ vaak veel vrijheid om zaken uit te proberen waardoor er veel nieuwe ervaringen ontstaan waarop vervolgens gereflecteerd kan worden.

Bij P&A Talentontwikkeling gaat het overigens altijd om real life-gaming; de deelnemers spelen niet online met elkaar, maar bevinden zich gezamenlijk in één ruimte.

Transfer naar de praktijk

Door de doelen van te voren helder te benoemen en door na afloop, of tussen de spelrondes door enkele time-out momenten in te lassen en tijd te nemen om te reflecteren wordt de transfer naar de praktijk optimaal gerealiseerd. Dit vraagt om een goede begeleiding, maar ook om een game die slim is ontworpen waardoor deelnemers makkelijk de vertaalslag kunnen maken en nieuwe inzichten kunnen integreren in hun eigen denkwereld.

Varianten

Vanuit P&A Talentontwikkeling hebben we verschillende Serious Games ontwikkeld die inzetbaar zijn met en zonder onze begeleiding. Je kunt kiezen uit Bordspelen en Adventure Games. Zie hieronder ons aanbod:

Schrijf je in voor de P&A Nieuwsbrief

captcha 

Contactgegevens

P&A Talentontwikkeling
Oldenzaalsestraat 1200 
7524 RJ Enschede

053 431 10 60
info@talentontwikkeling.com

KvK 08 11 66 53

twitter linkedin
 

 

Cookies
Wij maken gebruik van cookies op onze website om ervoor te zorgen dat je onze website optimaal kunt gebruiken. Meer informatie