053 431 10 60

Tijd voor Beweging

De wereld verandert, er worden andere eisen aan ons gesteld, sommige bedrijven zoals bijvoorbeeld de oude winkelketens, verdwijnen van het toneel en anderen doemen op. 50% van de huidige beroepen bestond vroeger niet eens. Communicatie is steeds belangrijker, we willen meer zelfdenkende medewerkers en minder dominante managers. We willen eigenaarschap, eigen verantwoordelijkheid, professionele samenwerkers en ga zo maar door. Houdt het ooit op? Nee, de werkelijkheid zal voortdurend snel in beweging blijven. Meebewegen is cruciaal.

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg…

Moeten we dus veranderen? Nee hoor, veranderen is niet het woord; ontwikkelen, daar gaat het om. Veranderen roept iets op van een overgang van de ene stabiele situatie naar de andere stabiele situatieMaar daar gaat het al lang niet meer om. Het gaat om aanpassingsvermogen en een blik die voortdurend is gericht op datgene wat er nu nodig is om morgen weer beter met elkaar samen te kunnen werken. En dat alles ten dienste van de “klant”. De bedoeling staat centraal en organiseren is een werkwoord. We moeten ons werk zien te organiseren op zo’n manier dat de klant, de inwoners, de burger, de patiënt, de gasten of vul het zelf maar in, blij is met datgene wat we voor ze betekenen. Blije klanten, blije burgers, blije patiënten, gasten én natuurlijk blije medewerkers. Want blije medewerkers leveren betere resultaten.

Aanpassingsvermogen is cruciaal

Iedereen weet wat het geheim is van the survival off the fittest. Dat is aanpassingsvermogen. Wie niet in staat is zich aan te passen aan veranderende omstandigheden zal uitsterven. Wij noemen dat mee-bewegen met de realiteit.

Stilstaand water gaat stinken

Beweging in de goede richting, zodat je voorbereid bent en blijft op wat nog gaat komen, dat maakt dat je een verschil kunt maken. En wij geloven dat mensen in organisaties prima in staat zijn om mee te bewegen. Niemand wil veranderd worden, maar als je zorgt dat de mensen zelf regie gaan pakken dan wordt ontwikkelen niet alleen noodzakelijk, maar ook een mooi avontuur.

Er zijn slechts een paar voorwaarden:

  • Tijd nemen
    De waan van de dag zorgt er vaak voor dat we niet écht in beweging komen. Het leven is een aaneenschakeling van ad-hoc gebeurtenissen en zolang we niet even tijd nemen om even afstand te nemen, te reflecteren en nieuwe ideeën op te doen dan blijft alles zoals het is.
  • Durven bewegen
    Je weet niet altijd precies waar het naar toe zal gaan. Maar een ‘pad ontstaat door te lopen’ met andere woorden, soms is het vooral belangrijk om te bewegen en al bewegend te kijken of je de goede kant op gaat. Dat vraagt soms moed, maar als de beweging eenmaal is begonnen dan zou het wel eens een mooi avontuur kunnen worden…

Wij geloven erin dat het voor veel bedrijven en instellingen tijd is voor beweging. Als jij dat ook zo ziet, laten we dan samen op avontuur gaan. Om te zorgen dat we ons iedere dag verbeteren en aanpassen. Om een verschil te blijven maken met elkaar.

Tijd voor beweging?

Wij weten hoe beweging kan ontstaan en helpen jou door middel van trainingen en organisatie-ontwikkeltrajecten stappen vooruit te zetten. We helpen eigenaarschap aan te wakkeren, leiderschap te versterken en teams te laten opbloeien.
Met elkaar en soms buiten de comfortzone. Wij nemen tijd voor jouw beweging.

Ook in beweging komen? Neem contact met ons op!

 

 

Schrijf je in voor de P&A Booster!

Privacy voorwaarden

Contactgegevens

P&A Talentontwikkeling
Oldenzaalsestraat 1200 
7524 RJ Enschede

053 431 10 60
info@talentontwikkeling.com

KvK 08 11 66 53

twitter linkedin