053 431 10 60

Nieuw organiseren


Het gaat om ‘organiseren’ niet om ‘de organisatie’

Het woord “Organisatie” is tijdelijke stolling van het werkwoord “Organiseren”. Dat vergeten we wel eens. Organisatie-ontwikkeling vanuit de visie van P&A Talentontwikkeling is dan ook niet een project, maar zou moeten horen bij de dagelijkse realiteit. Natuurlijk, als je iets goed hebt georganiseerd, dan mag je het een organisatie noemen. Maar dan nog gaat het erom dat je jezelf voortdurend beseft dat het om het “organiseren” ging en niet om “de organisatie”.

Uitdaging voor organisaties

De wereld is op een bijzondere manier in beweging. Meer dan ooit zijn we onszelf, onze maatschappij en onze manier van samenwerken op een nieuwe manier aan het organiseren. Alles en iedereen is flink in beweging en de uitdaging voor veel organisaties is om zich aan te passen. Om dus niet meer in termen van “De organisatie” te denken, maar in termen van “organiseren”.

Open staan voor nieuwe vormen van organiseren

Iedere organisatie is anders en niemand heeft het perfecte antwoord. Als iets niet goed loopt helpt het niet om er dan zomaar een andere organisatiestructuur over heen te leggen. Dat is een klassieke misopvatting die helaas nog door veel managers wordt gehanteerd.

Het hoeft ook niet per sé helemaal anders. Niet alles wat nieuw is, is per definitie beter. Maar open staan voor nieuwe vormen van organiseren is een basishouding die nodig is voor directieleden, leidinggevenden en managers. En lering trekken van de opgedane ervaringen van jezelf en van anderen.

P&A helpt mensen om in beweging te blijven

Vanuit P&A helpen we mensen in organisaties, op de werkvloer, maar ook in de “boardroom” om in beweging te blijven. Om alert te zijn op wat er op je afkomt en hier tijdig op te anticiperen. Bijvoorbeeld door op een meer eigentijdse manier leiding te geven. Of door op de juiste wijze de mensen op de werkvloer te betrekken. Of om te bepalen of de mensen nog wel de goede dingen doen. Allemaal met als doel om samen te werken op een prettige en doelmatig manier.

De menselijke maat

We doen dit op velerlei wijzes want wij geloven niet in blauwdrukken. Wij geloven in de menselijke maat, en in het feit dat mensen in principe gedreven zijn om bij te dragen aan het collectief. Zorg er voor dat mensen gewoon lekker aan het werk kunnen gaan en samen kom je tot een Geweldige Organisatie.

In beweging komen? 

Wilt u beweging creëren in uw organisatie. Neem dan snel contact met ons op. We doen graag mee om samen met u te bouwen aan die Geweldige organisatie. 

Neem contact op

 

Deel dit artikel

Schrijf je in voor de P&A Booster!

Privacy voorwaarden

Contactgegevens

P&A Talentontwikkeling
Oldenzaalsestraat 1200 
7524 RJ Enschede

053 431 10 60
info@talentontwikkeling.com

KvK 08 11 66 53

twitter linkedin